Ligger…

…i en liggvagn. Fem timmar att vila. Sedan tågbyte och Köpenhamn. Fullt tåg från Oslo. Svettigt men trevligt. Vänliga människor. Fick en kort dialog med en Klättermusentusiast vid avstigningen i Katrineholm. Packade om säckarna. Knappa femtio alldeles för många kilo att släpa på. Det blir så när man rensar barnkläder kvällen före och packar i en hast innan avresa.

Men det mesta sitter på insidan. Har koll på läget när jag ska ut så här. Försöker att tänka tillbaka på när jag sist gjorde en liknande resa. Blir liftarturen -96. Tre veckor med fyra hundra kronor på fickan. Kom inte så långt. Men hade över tusen kronor med mig hem. Och möten med människor, som jag nu ska pröva att besöka igen.

Vad mr Bluebird betyder för framtiden vet jag inte. Men jag har mina funderingar. Vackra tankar som flyger lite som de vill.